Elektrik Tesisatı Nasıl Çekilir?
Elektrik tesisatı nasıl çekilir? Ev tadilatı yaparken, ustası ve işçilik masrafı ödemek istemeyenlerin en çok sorduğu sorulardan biridir. Aslında bu soruyu sormakta gayet haklılardır çünkü hepimiz biliyoruz ki bazen usta ve işçilik masrafları aldığımız ürünün fiyatını geçiyor ve bu durum çoğu insanın bütçesini zorlayan etmenlerden biri olmaktadır.
Elektrik tesisatı çekmek sanıldığı kadar zor olmamakla beraber, son derece dikkat isteyen ve yerine göre tehlikeli olabilecek bir iştir. Bu yüzden bu işi yapmayı planlayanların en azından temel bir bilgisi olması ya da bu işi yaparken yanından profesyonel birisinden yardım alması daha sağlıklı olabilir.
Ana Hatlarıyla Elektrik Tesisatı Nasıl Çekilir?
Elektrik Tesisatı Nasıl Çekilir? Bu yazımızda evinde elektrik tesisatı yapmak isteyen kişilerin aradığı bu soruyu basit ve anlaşılır bir dilde anlatmaya çalışacağız. Öncelikle, elektrik kabloları, özellikle acemiler için son derece uğraştırıcı olabilir. Bu nedenle, eğer yapacağınız tesisat işi basit değilse mutlaka bir profesyonel elektrikçi çağırmak en sağlıklı çözüm olacaktır. Böylece yaşanması muhtemel kötü olayların da önüne geçmiş olursunuz ve de işin doğru yapıldığından emin olursunuz.
Elektrik Tesisatı döşenirken dikkat edilecek hususlardan en önemlisi tesisatta kullanılan malzemelere karar vermektir. Priz, fiş, duy, elektrik düğmesi gibi…
Mesela Priz; kablolar için bir çıkış hattıdır. Prizlerde kabloların girişini sağlayan çubuklar vardır. Eğer, prizi ahşap bir yüzeye monte edecekseniz ahşap vidalarını tercih etmeniz gerekmektedir.
Diğer bir önemli materyal ise fiştir. Fiş ; kablo ile priz arasındaki etkileşimi sağlar. Bu sayede metalik çubuklar prize girince prizdeki hattın metal ucu, bu deliklere girer ve birbirine dokunduklarında devre tamamlanır ve çalışmaya başlar.
Elektrik Düğmesi ; Elektrik düğmesi duvarın içine döşenen elektrik kabloları geldikten sonra, duvar içindeki bir elektrik düğmesinden geçer. Duvara monte etme işlemi için, gövdesini mutlaka duvara dayamalı ve üzerindeki vidaları dikkatlice sıkıştırmalısınız.
Elektrik Tesisatı, üstün bir elektrik bilgisi gerektiren, elektrik akımlarını hesap etmeyi gerekli tutan, adım adım ve düzenli çalışma ile gerçekleştirilebilecek bir sürç olarak da adlandırılabilir. Döşeme yapılırken yüzey kısımlara dikkat etmekten ziyade, dış ve etraf kısımlarına da önemli derecede dikkat etmek gerekmektedir.