Gün içinde saat 12:00'ye kadar verilen siparişler AYNI GÜN KARGODA ! !

Klima Çarpmasına Ne İyi Gelir?

24-01-2022 01:03
Klima Çarpmasına Ne İyi Gelir?

Klima Çarpmasına Ne İyi Gelir? Belirtileri Nelerdir?


Sıcak havalarda denge değiştiren vücut ısısı sonucu bedende ortaya çıkan bazı komplikasyonlara neden olur. Kişiler bu durumu dengelemek hatta rahatlamak için klima gibi soğutucu aletler ile vücut ısılarını ayarlamaya çalışır. Fakat uzmanların yaptığı açıklamaya göre bu müdahalenin klima çarpması denilen rahatsızlığa neden olabileceğini belirtmişlerdir. Bilinçsiz kullanımlar sonucu ortaya çıkan tıbbi sorunlarına yol açan klima, genellikle yeteri miktarda temizlenmediğinde çok tehlikeli olabilir. 


Klimalar makine sistemine sahip olduğundan içerlerinde zamanla bakteri birikmesi gayet normaldir. Uzmanlara göre bu nedenle aşırı sıcaklarda kullanımı artan klimalar mutlaka iki günde bir temizlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde lejyoner denilen bakteri klimanın soğutma kanallarından hava yoluyla solunma yerleşip üst solunum yolları hastalıklarına neden olabilir. Bu aşırı soğutucu derecede kullanılan klimalar için de geçerlidir. Bu kullanım türü vücudun ısı dengesini bozmakta ve bağışıklığın zayıflamasına yol açacak komplikasyonlara neden olur. Bunun sonucu olarak da bazı riskli hastalıkların yaşanmasına zemin hazırlar. Şimdi, Klima Çarpmasına Ne İyi Gelir? sorusuna cevap bulalım.


Klima Çarpmasının Belirtileri Nelerdir?


Klima çarpması belirtileri, genel olarak soğuk algınlığında görülen semptomlar ile aynı olabilir fakat farklı varyasyonlar da görülebilmektedir. Klima çarpması sonucu görülebilecek rahatsızlıklar aşağıdaki şekildedir:


  • Boyun, kol, sırt gibi vücudun bir ya da birden fazla noktasında görülebilen kas ağrıları
  • Göğüs ağrısı
  • Boğaz ağrısı
  • Burun tıkanıklığı, nefes almakta zorlanma gibi solunum yolu sorunları
  • Yüksek ateş
  • Şiddetli baş ağrısı
  • Vücut direncinin düşmesi nedeniyle halsizlik hissedilmesi
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Cilt kuruluğu

Klima Çarpmasına Ne İyi Gelir? Tedavi Yöntemleri nedir?


Klima çarpmasına ne iyi gelir? diye sormadan önce mutlaka hangi semptomları gösterdiğiniz gözlemelisiniz. Bu tedavi şeklini belirleyecek önemli bir etmendir. En sağlıklı çözüm tıpkı diğer hastalıklarda olduğu gibi en doğru tedavinin uygulanması için hekimlere başvurmanızdır.


Klima çarpmasının baş ağrısı gibi semptomları için doktorunuzun önerdiği ağrı kesicileri alabilirsiniz.

Eğer kas ağrısı yaşıyorsanız ılık bir duş, ağrılarınızı hafifletmek için en sağlıklı çözüm olabilir. Buna ek olarak hafif bir masaj yaptırmak da ağrıların dinmesi konusunda yardımcı olabilir.

Yüksek ateş, kusma, cilt kuruluğu gibi şikayetleriniz varsa mutlaka bol sıvı tüketmelisiniz. Her gün yeterli miktarda su tüketmek sağlıklı bir çözüm olacaktır. Tüm bunlara ek olarak bitki çayları tüketmek de gayet sağlıklı olacaktır.

Sıcak tavuk suyu çorbası, limonlu su, zencefil tüketmek tarihten beri bilenen en sağlıklı ve etkili yöntemlerden biridir. Bu yolla hem kaybettiğiniz sıvıyı geri kazanır hem de vücut direncinizi artırabilirsiniz.


Klima Çarpması Nasıl Engellenir?


Yaz mevsimlerinde klimayı iptal etmek tabii ki mantıklı bir çözüm değildir. Fakat, durum böyle olunca klima çarpmasından en iyi korunma yöntemi bunun getirebileceği potansiyel hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmaktır. İşte, klima çarpmasından korunma yolları;


Vücut ısısının çok yüksek olduğu anlarda klimayı açıp rahatlamak pek çok insan için en kolay çözümdür. Fakat bu, klima çarpmasından korunabilmek için bu kesinlikle kaçınılması gereken hatalar arasındadır. Bunu yapmadan önce mutlaka vücut ısınızın düşmesini beklemeli ve sonrasında klimayı açmalısınız. Eğer kapalı mekânda olduğunuz yani dışarıdan gelmediğiniz halde vücut ısınız yüksekse mutlaka ellerinizi, bileklerinizi ve boyun bölgeniz suda yıkayıp bir süre bekledikten sonra klimayı açmanız daha sağlıklı olacaktır.


Vücut ısınız ideal ısı da olsa bile düşük sıcaklıkta çalıştırılan bir klima hasta olmanıza neden olabilir. Bu nedenle klimayı ideal sıcaklıkta çalıştırmaya özen göstermelisiniz. Yaz ayları için en ideal sıcaklık oranı 22°C derecedir.


Klimaların kanatlarının dik olmaması gerekmektedir. Çünkü klimaların kanadı dik olduğunda, cihazın üflediği hava doğrudan size gelir. Bunun sonucu olarak klima çarpmasına meydana gelebilir. Bu yüzden klima kanatlarını zemine ya da tavana bakacak şekilde ayarlamaya özen gösteriniz.


Klimalar aslında tüm yaşam alanlarımıza girmiş durumda. İş yerleri, toplu ulaşım araçları, hatta alışveriş merkezindeki klimalar da klima çarpmasına yol açar. Bu nedenle bu tarz kapalı alanlara giderken yanınıza ince bir hırka almanız mantıklı bir çözüm olabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.