Gün içinde saat 12:00'ye kadar verilen siparişler AYNI GÜN KARGODA ! !

Hatalı Araba Park Cezası

24-01-2022 01:57

Hatalı araba park cezası günümüzde bazı dikkatsiz sürücülerin, hatalı park etme ya da kamu yolunu işgal etmeleri sonucu ödedikleri bir cezai yaptırımdır.


Hatalı park günümüzde sürücülerin sıklıkla yaşadığı ve bu yüzden sürekli ceza alınan bir durumdur. Trafik kurallarında belirtildiği üzere park edilmemesi gereken veya park edilmesi yasak olan bölgelere arabanızı park ederseniz hatalı park cezası ile karşılaşmanız muhtemeldir. Hatalı park cezası ücreti dışında bu ceza içinde trafik vakfı için belli miktarda para ve otopark ücreti alınmaktadır.Park cezası ücretleri her yıl değişiklik göstermektedir.  


Hatalı Araba Park Cezası Ne Kadar?



Günümüzde daha çok acemi sürücülerin sıkıntı çektiği park sorunu hatalı yapıldığı zaman cezai işleme tabi tutulur. Sadece acemi sürücüler değil tecrübeli sürücülerin de bu konu da en çok ceza aldığı görülmektedir. Bazı zamanlar acil bir işten dolayı arabamızı uygunsuz bir yere bırakıp gideriz. Bu sebepten ötürü hem cezai işlem başlatılır hem de aracımız çekici tarafından otoparka çekilir. Sonuç olarak tüm bu süreç bize maddi açıdan zarar verir. Hatalı araba park cezası almamak için en iyi çözüm kurallara uymaktır.


PARK CEZASI NE ZAMAN GELİR?


Eğer, TEDES tarafından tespit edilen bir trafik ihlali söz konusuysa bu ihlal gerekli tutanaklar oluşturularak tarafınıza posta yolu ile ulaştırılır. Posta yolu ile cezalar, trafik cezasının kayda geçtiği tarihten sonraki 10-30 gün arasında kayıtlı olduğunuz adrese tebliğ edilir. Eğer verilen tebliğ adresinizde kimse bulunmuyorsa bu durum tarafınıza mutlaka iletilir. Cezayı eğer 15 gün içerisinde derseniz ceza indiriminden faydalanabilirsiniz. Eğer 15 günlük süreyi geçirirseniz kesinlikle cezai indirimden faydalanamazsınız.


PARK CEZASI İTİRAZ



Eğer, bir park cezası durumunda ceza tutanağı elinize ulaşmışsa ya da e-devlet ile cezanızı sorguladığınızda bir cezanız gözüküyor ise itiraz etme hakkına sahipsinizdir. İtirazlarınızı yaşadınız ildeki Sulh Ceza Hakimliği'ne bir dilekçe göndererek başvuruda bulunabilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.