Gün içinde saat 12:00'ye kadar verilen siparişler AYNI GÜN KARGODA ! !

Elektrikli Isıtıcı Ne Kadar Yakar?

27-01-2022 02:21

Son dönemlerde elektrik faturalarının inanılmaz derecede artış göstermesiyle insanların sorduğu tek bir soru vardır. Elektrikli Isıtıcı Ne Kadar Yakar? Bu sorunun cevabı miktarı genel olarak ısıtıcının türü ve ısıtıcının ne kadar kullanıldığına göre değişse ısıtıcılar ortalama olarak bakıldığında yaklaşık 1,5 kilovat güç kullanır. 


Elektrik faturanız, bir cihaz tarafından saatte ne kadar enerji kullanıldığına göre hesaplanır. Genel olarak bakılması gerekirse ısıtıcılar ortalama olarak yaklaşık 1,5 kilovat güç kullanır. Elektrikli ısıtıcı ne kadar yakar? sorusuna kolay ve anlaşılır bir cevap almak için lütfen yazımızı okumaya devam edin.



Elektrikli Isıtıcı Ne Kadar Yakar?


Elektrikli ısıtıcı ne kadar yakar? Bu soru özellikle kış aylarında yüksek fatura ödemekten korkan insanların kafasını kurcalamaktadır. Özellikle, kış aylarında, bir elektrikli ısıtıcı, küçük bir odayı ısıtmanın mantıklı ve ekonomik bir yolu olabilir. Isıtıcılar size soğuk aylarda kitap okumak veya arkadaşlarınızla ya da ailenizle vakit geçirmek için rahat bir alan yaratmaya yarayan sıcak dostlarımızdır. Eğer, evinizin sadece tek bir odasını kullanıyorsanız veya belirli bir alanı makul şekilde ısıtmak istiyorsanız; bir ısıtıcı kullanmak paradan tasarruf etmenin en sağlıklı yöntemidir.



Şimdi gelelim herkesin sorduğu o soruya. Bunun maliyeti nedir? Bu durum genel olarak, değişse de, bilinmesi gereken en önemli husus alan ısıtıcıları çok fazla elektrik kullanır. Ancak uygun şekilde ayarlanırsa, yüksek maliyetli olması olanak dışıdır. Dikkat edilmesi gereken en önemli etmen, sadece doğru ısıtıcıya sahip olunup olunmadığıdır . Tüm ısıtıcılar bazı farklılıklar gösterse de genel olarak 1,5 kilovat güç kullanır. 



Isıtıcıların Elektrik Tüketim Hesabı Nasıl Yapılır



Isıtıcınızın ne kadar elektrik tükettiğini anlamanın en kolay ve hızlı yolu, cihazın watt değerini bulmaktır. Bu detay büyük olasılıkla ısıtıcının altında ya da talimat kılavuzunda mutlaka yer alır. Çoğu elektrikli ısıtıcı 1.500 watt kullansa bile, belki sizin cihazınız daha az ya da daha fazla watt kullanabilir. Bu yüzden, cihazınızı mutlaka dikkatlice kontrol edin. 



Örneğin, 1.500 watt'lık bir ısıtıcıya sahipsiniz. 1.000 watt 1 kilowatt'a eşittir. Bunun anlamı ısıtıcınız 1,5 kilowatt güç kullanır. Bununla birlikte, elektrik faturanız kilovat saat olarak ölçülür. Bu da 1 kilovatlık bir cihazı bir saat çalıştırırken kullanılan enerji miktarıdır. Bu hesabı yapmanın en kolay yollarından biri elektrikli ısıtıcınızdaki watt sayısını, kullanmayı planladığınız saat sayısıyla çarpabilir ve faturanızın ne kadar geleceğini öngörebilirsiniz.




Elektrikli Soba Ayda Ne Kadar Yakar?


Isıtıcılar, piyasada çok çeşitli türlerde satılmaktadır. Günde 1 TL yakan ısıtıcılar olduğu gibi 200 TL yakan ısıtıcılar da mevcuttur. Eğer sadece belirli bir yaşam alanında kullanmak istiyorsanız sizlere hesaplı ve küçük bir ısıtıcı gayet yeterli olacaktır. Böylece alacağınız ortalama 100 Watt ısıtıcı ayda çok ciddi bir miktar yakmayacaktır. 


En az yakan elektrikli ısıtıcı ve en fazla yakan elektrikli ısıtıcı arasında oldukça büyük bazı farklar mevcut olabilir. 100 Watt elektrik tüketen yani ortalama 25 TL maliyeti olan bir ısıtıcı tür olarak en az yakan elektrikli ısıtıcı kategorisine girmektedir. Sizlerde ısıtıcı alacaksanız öncellikle mutlaka kaç Watt yaktığını sormalı ve ona göre yapacağınız hesaplamalarla aylık ne kadar bir miktar ödeyeceğinizin hesap planını çıkarmalısınız. Bu ileride tatsız durumlara yol açmaması adına, önceden mutlaka dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. İnternetten ya da mağazamıza gelerek ısıtıcı türleri ve fiyatları hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.


100 Watt Isıtıcı Ayda Ne Kadar Yakar?


Elektrikli ısıtıcılar, mevcut ısıtma sisteminin yetersiz kaldığı durumda ya da hiç olmadığı durumda genellikle kış aylarında ihtiyaç duyulan yardımcı yani ek ısıtıcılardır. Özellikle kış mevsiminde ve bahar aylarında en temel gereksinimlerden bir tanesi olan ısıtıcılar, herkes için zamanla gereken çok önemli bir cihazdır.


Isıtıcı almadan önce mutlaka ne tür bir ısıtıcıya ve odanızın genişlik durumuna göre bir karar vermelisiniz. Aşağıda ortam büyüklüğü ile seçilecek ısıtıcı türleri şu şekilde verilmiştir:


18 m
2 bir ortama gereken ısıtıcı gücü 1800 W

18 m2 bir ortama gereken ısıtıcı gücü 2000 W

30 m2 bir ortama gereken ısıtıcı gücü 3000 W

54 m2 bir ortama gereken ısıtıcı gücü 5400 W



Bu hesaplamalar ile ısıtıcıyı kullanacağınız alanın alanını doğru hesaplayarak istediğiniz ve ihtiyacınızı görecek kalitede bir ısıtıcıya sahip olabilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.